Colectia de poze pescuit.3xforum.ro
Total 90 poze.

Inainte

 
13 iunie 2009 , lacul ciurila  jud. cluj stiuca 6.5kg13 Iunie 2009 , Lacul Ciurila jud. Cluj
16.06.200927.2KB
salutari la toata lumea.
cu ceva timp in urma am inceput unui navomodel de nadit si plantat cu cocaSalutari la toata lumea. Cu ceva timp in urma am inceput constructia unui navomodel de nadit si plantat cu coca tip catamaran.Am ales special acest tip de chila datorita manevrabilitatii si stabilitatii sporite chiar pe vant si valuri mari. Inceputul a constat in constructia flotoarelor din polistiren expandat. Intre fasiile de polistiren am intercalat carton decupat dupa profilul dorit. Acestea au fost destul de greu de realizat. Decuparea am facut-o cu fir de nichelina.
19.04.201038KB
buna si la multi ani
am de dat un costum pt ploaie masura 44 relatii la 0724016156 costum ploaieBuna si La Multi ani Am de dat un costum pt ploaie masura 44 relatii la 0724016156
05.01.200933.9KB
amurul alb  	 amurul alb populara: amur, cteno, pe glob: orignar din china, a fost in cateva tariAmurul alb Denumire: amurul alb (Ctenopharyngodon idella) Familia: Ciprinide. Denumire populara: amur, cteno, cosas. Raspandire pe glob: Orignar din China, a fost aclimatizat in cateva tari din Europa. Raspandire in Romania: In toate regiunile de ses. Caracteristici principale: Lungime: 50 - 60 cm (exceptional 130 - 140 cm) Greutate: 4 - 7 kg (poate ajunge peste 30 kg). Aspect: Este inrudit cu rosioara, clenul si crapul, din a caror trasaturi are din abundenta. Corpul este alungit ca cel al crapului de dunare, de care se deosebeste prin inotatoarea dorsala scurta, abdomenul lipsit de carna si gura semiventrala. Corpul amurului este gri-inchis, sau verzui, cu reflexe arginii pe laturi si cu abdomenul deschis. Mod de viata: Este un peste sperios, foarte circumspect, se hraneste mai mult dupa lasarea serii, cand linistea este deplina. Se hraneste cu: plante acvatice, fan, rame, larve, insecte si chiar pesti. Pescuitul sportiv: Se pescuieste la fel ca si crapul romanesc. Este un luptator, dand de furca pescarului la scoaterea din apa. Valoare gastronomica: Are o carne gustoasa. Dimensiunea minima legala: 35 cm.
28.10.20074.7KB

 
beldita  	  beldita populara: latite, obleti de rau pe glob: in toate apele dulci ale europeiBeldita Denumire: beldita (Alburnoides bipunctatus) Familia: Ciprinide. Denumire populara: latite, obleti de rau coconari. Raspandire pe glob: In toate apele dulci ale Europei exceptand Spania, Italia si Anglia Raspandire in Romania: In raurile mari in portiunile superioare si lacurile de deal si ses, populand mai ales apele de munte, ea coboara si la ses, in zona mrenei si a crapului. Caracteristici principale: Lungime: 9 - 10 cm (exceptional 15 cm) Greutate: 10 - 12 g. Aspect: Corpul este mai lat decat al obletelui. Solzii sunt argintii, mai intunecati pe spate. Pe marginea liniei laterale se insotesc doua dungi intunecate, imbinate prin liniute duble. Aripioarele ventrale si pectorale sunt caramizii. Mod de viata: Traieste in bancuri din zona pastravului pana in zona crapului. Este foarte curios si in general flamand. Este extrem de vioaie si deloc sperioasa. Se hraneste cu: larve, insecte mici, rame, etc. Pescuitul sportiv: Se pescuieste la pluta, in general aceasta fiind fina, fir subtire si carlige foarte mici nr. 18 - 20. Trebuie intepata rapid. Valoare gastronomica: Gust foarte bun in general prajit sau saramura. Asemanatoare obletelui, beldita are doua caracteristici care o disting de acesta: - corpul mai latit; - linia laterala caracteristica, care este dubla, bine conturata si formata din doua siruri de puncte inchise la culoare. Se regaseste in ape curate, limpezi, cu sol prietenos. Este iubitoare de apa rece, putind fi intilnita in zone ce urca spre arealul pastravilor, inotind impotriva apei. Nu exista restrictii privind dimensiunea capturii.
28.10.20073.9KB
am dat o fuga prin dambovita .....am vizitat balta de la lazuri (40 ron taxa) si cea de la peste totAm dat o fuga prin Dambovita .....am vizitat balta de la LAZURI (40 ron taxa) si cea de la Comisani.Cam peste tot nu se prindea nimic iar spiritele erau incinse....parte si de caldura tropicala si de lipsa capturilor. Intre Adanca si Bucsani , vis-a-vis de padure se afla o mica balta , propietate privata , unde te poti relaxa in liniste si poti face un gratar gustos. Balta este populata cu Ten si Crap dar este protejat (sistemul C&R) si se poate retine doar carasul. Nu este o balta pentru pretentiosi si nu se pot face lanseuri lungi. Este pur si simplu de distractie.Aaaaa era sa uit...are si teren de fotbal , pentru diversitate.Cu alte cuvinte mai trebuie si sa te relaxezi un pic.Eu asta am facut Taxa la data de .. iunie 2009 = 20 ron
08.06.200943.6KB
denumire: lepomis populara: sticlete, sorete, costras, 500-600g rar ajunge la 2-3 corpul esteBibanul-Soare Lepomis-gibbosus Denumire: Lepomis gibbosus Denumire populara: sticlete, peste-cu-trei-culori, sorete, costras, peste-auriu, ochean. Caracteristici principale: Lungime: 12-15 cm Greutate: 500-600g rar ajunge la 2-3 kg. Aspect: Corpul este inalt, puternic, avand solzi mari si aspri. Gura este taiata oblic si se termina in "cioc". Nu exista membrana despartitoare intre cele doua inotatoare dorsale. Pe inotatoarea anterioara se gasesc 10-12 radii osoase terminate in tepi. Spatele este verde-oliv si burta este argintie. Sub ochi are o dunga auriu-albastruie. La exemplarele tinere se pot vedea desene asemanatoare cu cele ale tigrilor. Mod de viata: Se intalneste in lacurile cu mal, de unde isi procura o vegetatie abundenta. Se hraneste cu icre de peste, larve, insecte si rame. Se pescuieste primavara si toamna. Valoarea gastronomica: Carnea este alba si gustoasa. Dimensiunea minima legala: legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.
28.10.20076.5KB
pastravul indigen  	 
salmo trutta fario denumire: salmo trutta populara: pastrav de munte, pastrav,Pastravul Indigen Salmo trutta fario Denumire: Salmo trutta fario Denumire populara: pastrav de munte, pastrav, pastrung, pastran, pastru patat, pastruv. Caracteristici principale: Lungime: 30-35 cm rar ajunge la 40-55 cm. Greutate: 200-300 rar ajunge la 600-1 kg. Aspect: Corp gros, avand forma de fus. Solzi mici, care pot fi indepartati cu usurinta. Botul pestelui reprezinta doar o treime din lungimea corpului. Are dinti puternici si ascutiti. Inotatoare dorsala adipoasa, lipsita de radii osoase. Musculatura pastravului indigen este dezvoltata, asigurandu-i o mare mobilitate in apele repezi de munte. Are un colorit care difera in functie de sex si de varsta. La adulti, partea dordala este verde-oliv sau uneori brun-verzuie. Flancurile sunt galben-verzui, dar uneori, se pot distinge pete transversale albastre. Mod de viata: Se intalneste in raurile montane repezi si cu ape reci, bogate in oxigen. Se hraneste cu larvele din apa, moluste, dar chiar si cu libelule. Se pescuieste in perioada 1 mai-15 septembrie, cu ajutorul unei singure undite. Valoarea gastronomica: Este considerat ca fiind unul din cei mai gustosi pesti, carnea sa neavand oase. Dimensiunea minima legala: 20cm. < Anteriorul Urmatorul >
28.10.20073.9KB

 
rosioara  	  

 

rosioara denumire: scardinius populara: babusca rosie, rosioara cu pana rosie,Rosioara Rosioara Denumire: scardinius erythrophthalmus Denumire populara: babusca rosie, rosioara cu pana rosie, pana rosie, ocheana rosie, ochenita Caracteristici principale: Lungime: 18-24 cm rar ajunge la 35 cm Greutate: 200-300g rar ajunge la 1-1,5 kg Aspect: Corpul sau este alungit, comprimat lateral, de inaltime variabila. Solzi mijlocii,bine fixati. Bot scurt, caudala adanca cu lobi egali. Are partea dorsala de culoare albastrui inchis cu reflexii verzi sau cafenii uneori chiar negricioase. Laturile pestelui sunt argintii iar partea ventrala este alba. Inotatoarele, exceptand cele ale exemplarelor tinere, au baza fumurie si varfurile rosii. Mod de viata: Se intalneste in apele de campie, in toate raurile Dunarii si in lunca acestora, in lacurile litorale, in baltile si ghiolurile Deltei Dunarii, in iazurile transilvanene, in lacurile de acumulare din zonele de deal si campie. Se hraneste cu : particule de plante, alge, larve de insecte, viermi, racusori mici. Se pescuieste cu undita de primavara pana toamna, la suprafata apei cu o varga usoara de 3-4 cm lungime, cu carlig bine ascutit, sfoara de 20-22 si struna de 16-18. Valoare gastronomica: carne calitativ inferioara. Dimensiunea minima legala: 15 cm.
28.10.20073.7KB
fusarul  	 

aspro streber denumire: aspro populara: ciobanas, fus, 15-18 cm rar ajunge la 20Fusarul Aspro streber Denumire: Aspro streber Denumire populara: Ciobanas, fus, peste-de-piatra. Caracteristici principale: Lungime: 15-18 cm rar ajunge la 20 cm Greutate: 100-250g rar ajunge la 500g Aspect: Corpul este fusiform si este asemanator cu pietrarul. Solzii sunt aspri si mici. Inotatoarele sunt dispuse pe spate. Capul este alb-galbui, putin turtit si lunguiet. De-a lungul corpului se pot distinge 4-5 dungi de culoare bruna. Inotatoarea ventrala este de culoare rosiatica. operculele se termina cu o teapa. Mod de viata: Se intalneste in raurile limpezi, pe fundul carora se gaseste pietris sau nisip. Se hraneste cu larve, insecte dar si cu icre. Se pescuieste toamna. Valoarea gastronomica: Carnea este alba si gustoasa. Dimensiunea minima legala: legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.
28.10.20072.9KB
montura fixa realizarea acestei monturi, aveti nevoie de: 1 vartej, 1 naditor arc, 2 carlige nr.4Montura fixa crap-caras Pentru realizarea acestei monturi, aveti nevoie de: 1 vartej, 1 naditor arc, 2 carlige nr.4 sau 5 galbene sau negre, 3 protectoare nod, 1 T(teu-antitangle), 1M fir monofilament 0.25-0.3 sau textil 0.2 (in functie de dimensiunea pestilor urmariti se poate confetiona si cu fire mai groase ex. 0.4). Se vor folosi nodurile: "Uniknot" sau "Grinner" la legarea vartejului si naditorului, "Snell" sau "Snood" pentru legarea carligelor si bucla "Longliners" pentru legarea primului carlig pe linie (prin teu). Protectorul de nod, poate fi confectionat din camasa izolatoare a unui conductor electric ne litat de 0.75mm, sau varnis termosensibil folosit in electronica (se gaseste la magazinul connex). La final, montura nu trebue sa depasasca 45-50cm. lungime.
31.03.20089.5KB
no9 monturi crapno9
15.05.200928.6KB

 
montura montura este o montura de fund, si se folosete la pescuitul crapului si carasului, numai peMontura "Bomba" Aceasta montura este o montura de fund, si se folosete la pescuitul crapului si carasului, numai pe lacurile private care permit sa se pescuiasca cu acest tip de montura. Cu aceasta montura este interzis a se pescui in apele apartinand domeniului public, datorita faptului ca avand mai mult de 2 carlige, contravine legii 192 din 19/04/2001 Pentru realizare aveti nevoie de: 1 momitor fix, 1 vartej, 1 varnis de 1cm lungime si 3-4mm diametru, 4 sau 5 carlige nr.5, 100cm fir mono de 0.3 sau textil 0.2, 20cm fir mono de 0.4 sau textil. Realizare: Fiecarui carlig i se va lega un fir cu lungimea de 20 cm. Vanisul va fi gaurit in zona mediana, din exterior catre interior, cu un ac de cusut, practicandu-i 4 sau 5 gauri de jur imprejur (cate o gaura pentru fiecare carlig). Fiecare carlig va fi introdus cu firul inainte, in cate o gaurica a varnisului, eventual va folositi de acelasi ac de cusut. Se va trage de fire pana ajung carligele langa varnis. Se leaga toate carligele de capatul de sus al momitorului, in asa fe incat fiecare carlig sa nu depasasca in lungime momitorul. Se ia firul de 0.4 si se leaga cu un capat de momitor, trecandu-l prin varnis, iar la celalat capat se va lega vartejul.
31.03.20087.9KB
se foloseste la varteje, la carlige pt unele monturi sau alte accesorii. numele sau este nodulSe foloseste la varteje, la carlige pt unele monturi sau alte accesorii. Numele sau este nodul Clinch (eu numai pe acesta il folosesc). Este un nod foarte simplu si foarte rezistent. Pentru ca eu nu folosesc alt nod nici nu am sa va recomand altul. Cred ca imaginea este destul de sugestiva si nu mai are nevoie de descriere, totusi, ca pont, pot sa va spun ca daca puneti firul in doua nodul va fi cu mult mai rezistent.
28.11.20083.3KB
aceasta montura poate fi folosita atat pe rauri cat si pe lacuri pentru pescuitul pestilor rapitori,Aceasta montura poate fi folosita atat pe rauri cat si pe lacuri pentru pescuitul pestilor rapitori, (stiuca si salau) folosind ca momeala pestisori vii sau morti. Carligele folosite vor fi model ancora nr. 6-7 sau chiar mai mari. Plumbul va avea greutatea de 20-30gr. si forma de picatura de apa. Pluta, in acest caz, va avea o portanta de 10 gr.
31.03.200819.7KB
no3 monturi crapno3
15.05.200916.7KB

 
com. dragoesti, jud. ialomita balta are 5 hectare, malurile sunt terasate si nu a fost deschisa panacom. Dragoesti, jud. Ialomita Balta are 5 hectare, malurile sunt terasate si nu a fost deschisa pescuitului pana acum. Taxa de pescuit pe 2007 este de 50 lei. Pescuitul este permis numai dupa achitarea taxei si primirea regulamentului baltii. Este permis pescuitul cu maxim 4 lansete sau bete. Nu se accepta pescuitul la bomba sau alte metode nesportive. Specii posibile: crap1-10 kg, cteno3-15 kg, fitofag, novac, caras, biban
02.03.200817.1KB
no4 monturi crapno4
15.05.200910.7KB
... alta poza navomodel plantat - build log... alta poza
02.05.201028KB
bibanul  	

biban denumire: perca populara: aspru, asprisor, baboi, baboi ghebos, bort, burtita,Bibanul Biban Denumire: Perca fluviatilis Denumire populara: aspru, asprisor, baboi, baboi ghebos, bort, burtita, halan, latita, mioarta, peste-sarac, ranchita, sfei, chiric lat, raspar, zvoras. Caracteristici principale: Lungime: 30-35 cm rar ajunge la 50-60cm Greutate:300-500g rar ajunge la 2-5 kg Aspect: Corp robust si indesat. Mai lat in partea anterioara si mai inalt, iar in partea posterioara usor turtit lateral. Solzi marunti si aspri, bine fixati. Capul are o forma conica, gura mare, dinti marunti si ascutiti. Inotatoarele despartite intre ele de o pielita nu prea lata. Inotatoarea dorsala anterioara este prevazuta cu radii tepoase tari, iar inotatoarea dorsala posterioara are radii mai moi.capul si spatele sunt de culoare neagra sau cenusie-inchisa, partile laterale sunt de culaore verde-oliv sau uneori verde-galbui. Flancurile sunt brazdate transversal de 5-9 dungi mai intunecate. Burta este gri-plumburie sau galbui-albicioasa iar in perioada de reproducere culorile devin mai intense. Mod de viata: Se intalneste in mai toate apele curgatoare atat in zona scobarului cat si in apele usor saline. Se hraneste cu pesti chiar si de marimea sa, raci, scoici, rame, insecte, larve, dar si broaste. Se pescuieste primavara si vara cu varse si capcane din sisteme de varse, iar toamna se pescuieste cu navodul. Valoarea gastronomica: Carnea este alba putin tare dar gustoasa si foarte apreciata. Dimensiunea minima legala: legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.
28.10.20073.2KB

 
oblet  	  
alburnus alburnus denumire: alburnus populara: oblet de dunare, albisor, albulet, oclei,Oblet Alburnus alburnus Denumire: Alburnus alburnus Denumire populara: oblet de Dunare, albisor, albulet, oclei, ticlan, belnita. Caracteristici principale: Lungime: 12-18 cm rar ajunge la 22 cm Greutate: 35-45 g rar ajunge la 50 g Aspect: Corpul alungit avand solzi subtiri. Capul este mic si comprimat lateral. Dorsala este scurta si verde, iar laturile sunt argintii. Inotatoarele incolore, ce pot capata pete rosii in timpul reproducerii. Botul mic si gura este oblica. Burta este argintie. Mod de viata: Se intalneste in apele dulci, curgatoare si poate fi observat la suprafata lor. Se hraneste cu fito- si zooplancton, insecte si alge. Se pescuieste toamna cu navodul cu ochiuri mici sau cu mreje. Valoarea gastronomica: Carnea sa este gustoasa. Dimensiunea minima legala: 10 cm.
28.10.20073.4KB
cleanul mic  denumire: leuciscus populara: clean 14-16 cm rar ajunge la 26 100g rar ajunge laCleanul mic Leuciscus-leuciscus Denumire: Leuciscus leuciscus Denumire populara: clean vanat Caracteristici principale: Lungime: 14-16 cm rar ajunge la 26 cm Greutate: 100g rar ajunge la 380g Aspect: Laturile sunt argintii, iar dorsala este cafenie. Gura este mica, in forma de semiluna. Are solzi bine fixati si grosi. inotatoarele sunt negricioase. Mod de viata: Se intalneste in raurile mari din zonele colinare.Se hraneste cu fito- si zooplancton, insecte si larve. Se pescuieste primavara si toamna. Valoarea gastronomica: Carnea are multe oase, dar este foarte gustoasa. Dimensiunea minima legala: legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.
28.10.20074.5KB
batca  bjorkna populara: corbanca, corpanca, frunza pe glob: in toate apele in romania: in dunare siBatca Denumire: batca(Blicca bjorkna bjorkna) Familia: Ciprinide. Denumire populara: corbanca, corpanca, frunza plopului. Raspandire pe glob: In toate apele Europei. Raspandire in Romania: In Dunare si baltile acesteia, lacuri si rauri de ses, pe tot cuprinsul tarii. Caracteristici principale: Lungime: 20 -25 cm (exceptional 35 cm) Greutate: 60 - 100 g (exceptional 1 kg). Aspect: Seamana foarte bine cu platica cu care adesea este confundata diferenta consta in faptul ca are solzii mai mari, inotatoarea anala mai scurta, iar baza cozii colorata in rosu, la platica aceasta fiind cenusiu-albastruie. Mod de viata: Traieste pe langa maluri si pe funduri maloase. Se hraneste cu: Carne alba si gustoasa. Se poate gati in diferite feluri. Valoare gastronomica: Carnea este alba si gustoasa. Poate fi pregatita in diferite feluri. Atentie!!! Ca si platica are oase multe si fine. Dimensiunea minima legala: 15 cm.
28.10.20074.2KB
urmariti desenul si sigur veti reusi sa faceti acest nod.surse( ) nodul dintre un fir mono si un firUrmariti desenul si sigur veti reusi sa faceti acest nod.Surse( )
28.11.20082.5KB

 
nu  mai stiu exact initiale. ele s-au mai modificat de-a lungul au cam 15 cm grosime si21 cm ce amNu mai stiu exact dimensiunile initiale. Ele s-au mai modificat de-a lungul executiei. Acum au cam 15 cm grosime si21 cm inaltime. Dupa ce am terminat de taiat expandatul am inceput sa dau cu ipsos pe model.
02.05.201028.2KB
asa e bine ?  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: capcane pt pestiasa e bine ? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
25.08.200934.4KB
inca una costum ploaieinca una
05.01.200937.5KB
babusca  	  

denumire rutilus rutilus comuna: babusca, ocheana, taranca, babusca, sora buna cuBabusca Denumire stiintifica: Rutilus Rutilus Carpathorossicus Denumire comuna: Babusca, Ocheana, Taranca, Balos Raspandire: babusca, sora buna cu rosioara, este un peste larg raspandit in bazinul dunarean aflandu-se la noi in toate baltile si helesteiele. Descriere: lungimea ei ajunge, de regula 20-25 cm, foarte rar 35 cm, iar ca greutate 80 - 200 g si respectiv 500 g. Se deosebeste de rosioara prin lipsa carenei si, mai ales, datorita inotatoarei dorsale aproape in acelasi plan cu inotatoarele ventrale. Comportament: In apele in care traieste, babusca prefera fundurile mai nisipoase, si ierneaza masata in carduri in gropile mai adanci. Gastronomie: Babusca are o carne calitativ scazuta. Se folosesc cam aceleasi momeli ca si pentru crap, dar in special viermisori. Dimensiunea legala de pescuit este de 12 cm.
28.10.20074.3KB

 
o balta foarte frumoasa care mi-a adus mie si amicilor mei mari si salau; cteno; caras; novac;O balta foarte frumoasa care mi-a adus mie si amicilor mei mari satisfactii....cteno si crap. Crap; Salau; Cteno; Caras; Novac; Pescuit nocturn: Nu Calitate drum: Bun Numar lansete: 6 Taxa 2009 = 50 ron
06.01.200935.3KB
aveti in imagine un solunar dupa care sa va ghidati in luna mai pe pagina principala o sa vedeti siAVETI IN IMAGINE UN SOLUNAR DUPA CARE SA VA GHIDATI IN LUNA MAI 2009. Deasemenea pe pagina principala o sa vedeti si un script care genereaza automat fazele prin care trece luna in fiecare zi , lucru foarte important pentru pescari.
07.05.200922.6KB
aveti in imagini un model de barca de pescar foarte usor de cine si foarte util la pe apa.
este de 3Aveti in imagini un model de barca de pescar foarte usor de construit pentru cine indrazneste si foarte util la deplasarile pe apa. Este de 3 persoane poate chiar 4 iar elementele constructive se gasesc foarte usor. Va trebuie doar 4 coli de placaj , ceva rasina , vopsea si feronerie si puteti pleca la pescuit. Cine vrea planurile in detaliu , precum si etapele de constructie sa lase un mesaj pe acest topic si il voi ajuta
07.05.200918.9KB
inca o poza
 :uimit:inca o poza :uimit:
08.06.200932.5KB

 
no5 monturi crapno5
15.05.200914.5KB
dupa ce am finisat cat mai bine stratul de ipsos am dat cu vopsea lavabila navomodel plantat - builddupa ce am finisat cat mai bine stratul de ipsos am dat cu vopsea lavabila
02.05.201028.9KB
orice montura incepe cu un nod. un nod bine facut este cheia reusitei in pescuitul crapului. un nodOrice montura incepe cu un nod. Un nod bine facut este cheia reusitei in pescuitul crapului. Un nod prost poate duce la ruperea firului, la incurcarea monturii sau (la carlige) poate rezulta o montura ineficace. Pentru a face monturi bune si sigure trebuie sa stiti foarte bine 3 noduri (nu este greu deloc!!!), in rest exista o gramada de noduri care le inlocuiesc pe acestea (cu exceptia knotless knot-ului desigur) Cel mai folosit nod in pescuitul modern al crapului este Knotless Knot (nodul fara nod) Este un nod foarte simplu, foarte usor de facut si extraordinar de rezistent, nu slabeste cu nimic firul. (vezi foto mare) Introduceti firul prin ochetul carligului, intotdeauna dinspre spate inspre fata (varful carligului). Tineti firul paralel cu tija carligului si incepeti sa matisati firul dinspre ochet in jurul tijei si al celuilalt capat de fir inspre curbura carligului. Sunt necesare 6-7 spire pentru a asigura bine nodul dar puteti face si mai multe daca doriti sa iasa firul de par in dreptul varfului fara sa mai fie nevoie de varnis (veti vedea la capitolul monturi de ce). Cand aveti destule spire va intoarceti inapoi langa ochet cu 2 spire largi. Treceti firul prin ochet, intotdeauna dinspre spate inspre fata (eu il trec de 2 ori) si nodul este gata. Aveti un carlig foarte bine legat fara sa aveti practic nici un nod care sa sugrume sau sa foarfece in vreun fel firul. Fiti sigur ca nici un peste nu va smulge carligul din acel matisaj, cu cat tractiunea pe carlig este mai mare cu atat spirele se strang mai tare si nu dau voie carligului sa iasa din matisaj. Nu aveti nevoie nici sa faceti firul de par din alt fir, mai subtire sau mai flexibil, cel cu care ati legat carligul este foarte bun.
28.11.200812.1KB
no2 monturi crapno2
15.05.200919.4KB

 
no8 monturi crapno8
15.05.200923.4KB
montura helicopter se foloseste la pescuitul crapului, fiind una dintre cele mai monturi. aceasta seMontura helicopter se foloseste la pescuitul crapului, fiind una dintre cele mai prinzatoare monturi. Aceasta se datoreaza faptului ca firul cu carligul se roteste liber in jurul axei antirasucitorului (antitangle) si ajunge pe fundul apei intr-o pozitie naturala, care nu-l face pe crap sa fie suspicios.
31.03.200818.8KB
salut blackwind, ce zici pot incerca unei barci din aluminiu ,dupa planurile de mai sus mentionatesalut blackwind, ce zici pot incerca constructia unei barci din aluminiu ,dupa planurile de mai sus mentionate de tine ? multumesc anticipat pentru raspuns. ;)
16.10.200947.9KB
pun o poza cu balta unde pescuiesc eu la greu vara
poza este dupa inundatie prindeu cei cu plasa lapun o poza cu balta unde pescuiesc eu la greu vara poza este dupa inundatie prindeu cei cu plasa la peste......
28.11.200843.4KB
Inainte