WWW.PESCUIT.TK
BINE ATI VENIT PE FORUMUL PESCUIT.TK VA RUGAM SA VA INREGISTATI PENTRU A AVEA ACCES LA TOATE CATEGORIILE FORUMULUI.ESTE GRATIS , NU NECESITA VALIDARE SI DUREAZA DOAR CATEVA SECUNDE...
Lista Forumurilor Pe Tematici
WWW.PESCUIT.TK | Reguli | Inregistrare | Login

POZE WWW.PESCUIT.TK

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
georgyana92
Femeie
19 ani
Galati
cauta Barbat
29 - 62 ani
WWW.PESCUIT.TK / SCULE , MONTURI , NECESAR PESCAR / fire  
Autor
Mesaj Pagini: 1
blackwind
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
FIRE

Legatura directa, materiala intre pescar si peste o face firul. Vibratiile amandurora se fac simtite prin aceasta firava legatura. Firul este o componenta de baza in lupta placuta dintre om si peste. In functie de materialul din care sunt confectionate, firele se impart in trei categorii principale (vom folosi termeni uzuali):
- monofilament (nylon etc.);
- textile - multifilament;
- metalice.
Sunt si combinatii intre aceste materiale ce cresc calitatile firului, facandu-l util in locurile si specille de pest ice pot fi capturati. Cele mai uzuale fire folosite de majoritatea pescarilor sunt monofilamentele, ce pot avea grosimi foarte variate de la 0,05 mm la 5-6 mm, poate si mai groase. Principiul de baza este urmatorul: cu cat firele sunt mai subtiri, mai fine, cu atat sansa de a pacali pestele creste. Chiar un prieten de-al nostru povestea: "i-am dat cu 0,18, cu 0,14, la 0,12 a luat momeala" - pescuia la Sheffield la crap.

PESCUITUL CU VARGA, cu pluta, presupune folosirea firelor cat mai subtiri, tinandu-se cont de greutatea plutei, lungimea vergii si configuratia fundului locatiei in care pescuiti. Un rol foarte important il au curentii provocati de vant sau apa. Aici se pot folosi fie fire scufundatoare, fie fire care plutesc. Am vazut pe cineva care pescuia chiar cu fir incretit la suprafata apei fara pluta, si va spun ca avea rezultate foarte bune in comparative cu ceilalti pescari.
Nu trebuie neglijat faptul ca pe o linie echilibrata (pentru varga) se pot folosi 2-3 grosimi de fir in acelasi timp. In orice caz e bine carligele sa fie legate cu un fir mai subtire decat restul campului (evitati deteriorarea intregii linii in conditiile agatarii carligului involuntar). Pot fi folosite si multifilamente, textile ce prezinta o rezistenta mare dar de regula acestea sunt rigide fara mare elasticitate, impreunand linia echilibrata.


_______________________________________


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la