WWW.PESCUIT.TK
BINE ATI VENIT PE FORUMUL PESCUIT.TK
VA RUGAM SA VA INREGISTATI PENTRU A AVEA ACCES LA TOATE CATEGORIILE FORUMULUI.ESTE GRATIS , NU NECESITA VALIDARE SI DUREAZA DOAR CATEVA SECUNDE...
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
WWW.PESCUIT.TK | Reguli | Inregistrare | Login
POZE WWW.PESCUIT.TK
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: BrianaS la Simpatie.ro
 | Femeie 23 ani Bucuresti cauta Barbat 26 - 57 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Fusarul
Aspro streber Denumire: Aspro streber Denumire populara: Ciobanas, fus, peste-de-piatra.
Caracteristici principale: Lungime: 15-18 cm rar ajunge la 20 cm Greutate: 100-250g rar ajunge la 500g
Aspect: Corpul este fusiform si este asemanator cu pietrarul. Solzii sunt aspri si mici. Inotatoarele sunt dispuse pe spate. Capul este alb-galbui, putin turtit si lunguiet. De-a lungul corpului se pot distinge 4-5 dungi de culoare bruna. Inotatoarea ventrala este de culoare rosiatica. operculele se termina cu o teapa.
Mod de viata: Se intalneste in raurile limpezi, pe fundul carora se gaseste pietris sau nisip. Se hraneste cu larve, insecte dar si cu icre. Se pescuieste toamna.
Valoarea gastronomica: Carnea este alba si gustoasa. Dimensiunea minima legala: legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.
2.9KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Tipar
Misgurnus fossilis Denumire: Misgurnus fossilis Denumire populara: Chiscar rosu, varlan, tipar mare, cec.
Caracteristici principale: Lungime: 18-20 cm rar ajunge la 24-26 cm Greutate: 500g rar ajunge la 2 kg.
Aspect: Corpul este alungit, acoperit cu solzi mici si un strat alunecos. Capul este gros, gura are forma de semiluna. Sub ochi are un ghimpe ascutit. Partea dorsala este cafenie, iar corpul este galben-ruginiu.
Mod de viata: Se intalneste in apele statatoare, cu mal si vegetatie. Se hraneste in timpul noptii cu viermi, melci, crustacee si moluste. In momentul cand este tinut in mana, scoate un sunet( chitait)- de aici, denumirea de tipar. Se pescuieste primavara si toamna cu mana din locurile maloase.
Valoarea gastronomica: Carnea este dulce, putin tare, dar gustoasa. Dimensiunea minima legala: legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.
4.1KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Scrumbia albastra
Scomber scombrus Denumire: Scomber scombrus Denumire populara: scombros, scumbri
Caracteristici principale: Lungime: 18-20 cm rar ajunge la 40 cm Greutate: 100-120 g rar ajunge la 500-700 g
Aspect: Corpul fusiform avand solzi marunti. Partea dorsala este albastra, din loc in loc observandu-se irizatii verzi. Corpul este brazdat de diferite dungi, verticale de culoare inchisa. Are gura larga si dinti ascutiti. Ochii sunt mari si inotatoarele scurte.
Mod de viata: Se intalneste in marile Marmara, Egee si in Marea Neagra. Se hraneste cu hamsie, aterina si crustacee mici. Se pescuieste primavara, vara si toamna cu undita, setci si taliene.
Valoarea gastronomica: Are carnea grasa si foarte aromata. Dimensiunea minima legala: 20cm.
2.7KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Scobarul Chondrostoma nasus Denumire: Chondrostoma nasus Denumire populara: scobar, podut, scobai, mate negre, podusca
Caracteristici principale: Lungime: 24-28 cm rar ajunge la 34 cm Greutate: 244-413 g rar ajunge la 560-700 g
Aspect: Corpul este lunguiet si acoperit cu solzi mari, uniform si bine fixati. Botul este bombat si buzele sunt groase. Dintii sunt ascutiti si par a fi niste cutite. Inotatoarea dorsala are aspect de randunica. Capul si spatele sunt negru-verzui sau verde-oliv, iar partile laterale sunt gri-argintiu. Inotatoarea dorsala este cenusie aproape de negru, iar celelalte sunt rosii, mai ales in perioada de reproducere.
Mod de viata: Se intalneste in apele curgatoare, bine oxigenate si usor saline. Se hraneste cu algele verzi de pe pietre, cu insecte si larve. Se pescuieste vara si toamna cu o undita de 2,70-2,90 m.
Valoarea gastronomica: Carnea este plina de oase, dar foarte gustoasa. Dimensiunea minima legala: 20 cm.
2.6KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Porcusorul
Gobio gobio Denumire: Gobio gobio Denumire populara: porcan, cui, porcoias, pietrosel
Caracteristici principale: Lungime: 6-12 cm rar ajunge la 20 cm Greutate: 500g-1 kg
Aspect: Corpul este alungit, fusiform si cu solzi relativ mici. Dorsala este cenusiu-verzuie. Partea ventrala este de o culoare alb-galbuie. Inotatoarele incolore, spatele este imbogatit de pete mici de diferite dimensiuni. Gura este in forma de semiluna si ochii sunt foarte mici.
Mod de viata: Se intalneste in raurile curgatoare cu mult nisip si pietre. Se hraneste cu viermi, moluste, alge si amfipode. Se pescuieste primavara si toamna.
Valoarea gastronomica: Carnea este dulce si este foarte apreciata. Dimensiunea minima legala: legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.
2.8KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Platica Abramis brama Denumire: Abramis brama Denumire populara: platica-de-Dunare, buton, guran, vulcan, peste-tiganesc,vanator
Caracteristici principale: Lungime: 30-50 cm rar ajunge la 60-65 cm Greutate: 0,5-1 kg rar ajunge la 1,5-3 kg
Aspect: Corpul inalt, avand solzi tari cu puncte negre.Inotatoarea dorsala este inalta, iar cea caudala este decupata. Gura este mica si nu are mustati. Spatele este cenusiu inchis sau negru-oliv. Irisul este auriu sau argintiu. Burta este alba.
Mod de viata: Se intalneste in lacurile adanci si in raurile lente. Se hraneste cu seminte, rame, melci, raci si scoici. Se pescuieste primavara si vara cu orice fel de undita.
Valoarea gastronomica: Carnea este plina de oase, alba, dar foarte gustoasa.
5.5KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Pastravul Indigen Salmo trutta fario Denumire: Salmo trutta fario Denumire populara: pastrav de munte, pastrav, pastrung, pastran, pastru patat, pastruv.
Caracteristici principale: Lungime: 30-35 cm rar ajunge la 40-55 cm. Greutate: 200-300 rar ajunge la 600-1 kg.
Aspect: Corp gros, avand forma de fus. Solzi mici, care pot fi indepartati cu usurinta. Botul pestelui reprezinta doar o treime din lungimea corpului. Are dinti puternici si ascutiti. Inotatoare dorsala adipoasa, lipsita de radii osoase. Musculatura pastravului indigen este dezvoltata, asigurandu-i o mare mobilitate in apele repezi de munte. Are un colorit care difera in functie de sex si de varsta. La adulti, partea dordala este verde-oliv sau uneori brun-verzuie. Flancurile sunt galben-verzui, dar uneori, se pot distinge pete transversale albastre.
Mod de viata: Se intalneste in raurile montane repezi si cu ape reci, bogate in oxigen. Se hraneste cu larvele din apa, moluste, dar chiar si cu libelule. Se pescuieste in perioada 1 mai-15 septembrie, cu ajutorul unei singure undite.
Valoarea gastronomica: Este considerat ca fiind unul din cei mai gustosi pesti, carnea sa neavand oase. Dimensiunea minima legala: 20cm. < Anteriorul Urmatorul >
3.9KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Oblet Alburnus alburnus Denumire: Alburnus alburnus Denumire populara: oblet de Dunare, albisor, albulet, oclei, ticlan, belnita.
Caracteristici principale: Lungime: 12-18 cm rar ajunge la 22 cm Greutate: 35-45 g rar ajunge la 50 g
Aspect: Corpul alungit avand solzi subtiri. Capul este mic si comprimat lateral. Dorsala este scurta si verde, iar laturile sunt argintii. Inotatoarele incolore, ce pot capata pete rosii in timpul reproducerii. Botul mic si gura este oblica. Burta este argintie.
Mod de viata: Se intalneste in apele dulci, curgatoare si poate fi observat la suprafata lor. Se hraneste cu fito- si zooplancton, insecte si alge. Se pescuieste toamna cu navodul cu ochiuri mici sau cu mreje.
Valoarea gastronomica: Carnea sa este gustoasa. Dimensiunea minima legala: 10 cm.
3.4KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Mreana
Barbus barbus Denumire: Barbus barbus Denumire populara: brenuta, mreana galbena, umbreana, mreana rosie, merna.
Caracteristici principale: Lungime: 40-60 cm rar ajunge la 70-80 cm Greutate: 0,8-1 kg rar ajunge la 4-5 kg
Aspect: Corpul este fusiform si gros. Are capul ascutit, solzi mici si gura este prevazuta cu patru mustati. Inotatoarea dorsala are o radie osificata. Spatele si capul sunt verzi-brune, iar burta este galbuie. Din loc in loc mai apar si pete negre.
Mod de viata: Se intalneste in raurile cu pietris. Se hraneste cu melci, insecte si crustacee. Se pescuieste in septembrie-octombrie.
Valoarea gastronomica: Carnea este gustoasa. Dimensiunea minima legala: 25 cm.
3KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Mihaltul Lota lota Denumire: Lota lota Denumire populara: mamulet, sul, mihalt, mantus
Caracteristici principale: Lungime: 35-45 cm rar ajunge la 1 m Greutate: 0,5-2 kg rar ajunge la 8-9 kg
Aspect: Este asemanator cu somnul. Are corpul lung si capul mare, plat. Inotatoarele sunt brun-verzui, iar burta este de culoarea laptelui. Ochii sunt mici, gura mare este prevazuta cu doua mustati.
Mod de viata: Se intalneste in apele reci. Se hraneste cu rame, pesti, melci, raci si insecte. Se pescuieste primavara si vara prin metoda cu pluta.
Valoarea gastronomica: Carnea este alba, lipsita de oase si gustoasa. Dimensiunea minima legala: legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.
4KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Lipanul Thymallus thymallus Denumire: Thymallus thymallus Denumire populara: cimbrisor, aramiu
Caracteristici principale: Lungime: 30-35 cm rar ajunge la 40-50 cm Greutate: 300-350 g rar ajunge la 500-600 g.
Aspect: Forma corpului alungita, iar capul se ascute spre bot. Inotatoarea de pe spate seamana cu panza unei corabii. Solzii sunt implantati adanc, uniform pe tot corpul. Gura este mica, iar dintii sunt asemanatori unei perii. Pe spate are o culoare gri-verzuie, flancurile sunt argintii. Capul si partile laterale sunt acoperite de pete, dungi de culoare neagra.Inotatoarea dorsala este in forma de evantai, sidefie si avand 3-5 randuri de pete negre, liliachii sau uneori, verzui.
Mod de viata: Se intalneste in apele montane, calde si line. Lipanul se hraneste cu moluste, insecte, larve si raci. Se pescuieste de la 1 iunie pana la sfarsitul lunii februarie.
Valoarea gastronomica: Carnea este alba, gustoasa si bogata in substante nutritive. Dimensiunea minima legala: 25 cm.
4.2KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Linul
Tinca tinca Denumire: Tinca tinca Denumire populara: lin-de-lac, peste tiganos, linus
Caracteristici principale: Lungime: 25-40 cm rar ajunge la 70 cm Greutate: 1 kg rar ajunge la 2-3 kg
Aspect: Corpul lat si indesat. Are gura mica, prevazuta cu mustati scurte. Spatele este negru-verzui sau verde-oliv, iar burta este verzuie, avand irizatii aurii. Inotatoarele sunt negricioase si carnoase.
Mod de viata: Se intalneste in apele statatoare mlastinoase. Se hraneste cu larve, melci, scoici si raci. Se pescuieste din primavara si pana toamna tarziu.
Valoarea gastronomica: Carnea este alba, faramicioasa si dulceaga. Dimensiunea minima legala: 18 cm.
4.9KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Cleanul mic Leuciscus-leuciscus Denumire: Leuciscus leuciscus Denumire populara: clean vanat
Caracteristici principale: Lungime: 14-16 cm rar ajunge la 26 cm Greutate: 100g rar ajunge la 380g
Aspect: Laturile sunt argintii, iar dorsala este cafenie. Gura este mica, in forma de semiluna. Are solzi bine fixati si grosi. inotatoarele sunt negricioase.
Mod de viata: Se intalneste in raurile mari din zonele colinare.Se hraneste cu fito- si zooplancton, insecte si larve. Se pescuieste primavara si toamna.
Valoarea gastronomica: Carnea are multe oase, dar este foarte gustoasa. Dimensiunea minima legala: legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.
4.5KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Bibanul-Soare Lepomis-gibbosus Denumire: Lepomis gibbosus Denumire populara: sticlete, peste-cu-trei-culori, sorete, costras, peste-auriu, ochean.
Caracteristici principale: Lungime: 12-15 cm Greutate: 500-600g rar ajunge la 2-3 kg.
Aspect: Corpul este inalt, puternic, avand solzi mari si aspri. Gura este taiata oblic si se termina in "cioc". Nu exista membrana despartitoare intre cele doua inotatoare dorsale. Pe inotatoarea anterioara se gasesc 10-12 radii osoase terminate in tepi. Spatele este verde-oliv si burta este argintie. Sub ochi are o dunga auriu-albastruie. La exemplarele tinere se pot vedea desene asemanatoare cu cele ale tigrilor.
Mod de viata: Se intalneste in lacurile cu mal, de unde isi procura o vegetatie abundenta. Se hraneste cu icre de peste, larve, insecte si rame. Se pescuieste primavara si toamna.
Valoarea gastronomica: Carnea este alba si gustoasa. Dimensiunea minima legala: legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.
6.5KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Bibanul
Biban Denumire: Perca fluviatilis Denumire populara: aspru, asprisor, baboi, baboi ghebos, bort, burtita, halan, latita, mioarta, peste-sarac, ranchita, sfei, chiric lat, raspar, zvoras.
Caracteristici principale: Lungime: 30-35 cm rar ajunge la 50-60cm Greutate:300-500g rar ajunge la 2-5 kg Aspect: Corp robust si indesat. Mai lat in partea anterioara si mai inalt, iar in partea posterioara usor turtit lateral. Solzi marunti si aspri, bine fixati. Capul are o forma conica, gura mare, dinti marunti si ascutiti. Inotatoarele despartite intre ele de o pielita nu prea lata. Inotatoarea dorsala anterioara este prevazuta cu radii tepoase tari, iar inotatoarea dorsala posterioara are radii mai moi.capul si spatele sunt de culoare neagra sau cenusie-inchisa, partile laterale sunt de culaore verde-oliv sau uneori verde-galbui. Flancurile sunt brazdate transversal de 5-9 dungi mai intunecate. Burta este gri-plumburie sau galbui-albicioasa iar in perioada de reproducere culorile devin mai intense. Mod de viata: Se intalneste in mai toate apele curgatoare atat in zona scobarului cat si in apele usor saline. Se hraneste cu pesti chiar si de marimea sa, raci, scoici, rame, insecte, larve, dar si broaste. Se pescuieste primavara si vara cu varse si capcane din sisteme de varse, iar toamna se pescuieste cu navodul. Valoarea gastronomica: Carnea este alba putin tare dar gustoasa si foarte apreciata. Dimensiunea minima legala: legea nu reglementeaza lungimea minima admisa la pescuit.
3.2KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Rosioara
Rosioara Denumire: scardinius erythrophthalmus Denumire populara: babusca rosie, rosioara cu pana rosie, pana rosie, ocheana rosie, ochenita
Caracteristici principale: Lungime: 18-24 cm rar ajunge la 35 cm Greutate: 200-300g rar ajunge la 1-1,5 kg Aspect: Corpul sau este alungit, comprimat lateral, de inaltime variabila. Solzi mijlocii,bine fixati. Bot scurt, caudala adanca cu lobi egali. Are partea dorsala de culoare albastrui inchis cu reflexii verzi sau cafenii uneori chiar negricioase. Laturile pestelui sunt argintii iar partea ventrala este alba. Inotatoarele, exceptand cele ale exemplarelor tinere, au baza fumurie si varfurile rosii. Mod de viata: Se intalneste in apele de campie, in toate raurile Dunarii si in lunca acestora, in lacurile litorale, in baltile si ghiolurile Deltei Dunarii, in iazurile transilvanene, in lacurile de acumulare din zonele de deal si campie. Se hraneste cu : particule de plante, alge, larve de insecte, viermi, racusori mici. Se pescuieste cu undita de primavara pana toamna, la suprafata apei cu o varga usoara de 3-4 cm lungime, cu carlig bine ascutit, sfoara de 20-22 si struna de 16-18. Valoare gastronomica: carne calitativ inferioara. Dimensiunea minima legala: 15 cm.
3.7KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Grindelul
Grindelul traieste in apele colinare, foarte putine exemplare urcand in apele de munte. Are corpul in forma de fus alungit, de culoare cafenie cu pete si puncte, ca si pastravul. Poate fi recunoscut dupa cele sase mustati din jurul botului, cu care adulmeca si simte hrana. Este un peste care nu poate fi prins la undita.
Nu exista restrictii privind dimensiunea capturii.
Lungimea 7-13 cm. D III-IV 7, A (II) III (IV) 5, dinti faringieni 8-10. Corpul mai mult sau mai putin cilindric, cu solzi rari pe laturi (mai numerosi în regiunea postero-laterala), lipsind complet pe spate si abdomen. Înaltimea maxima se cuprinde de 5,3-7,5 ori în lungime. Gura inferioara, larga, cu 4 mustati pe bot si doua la colturi. Ochii mici si plasati catre frunte. Înotatoarele foarte rotunjite.
Masculii sunt mai mari decât femelele, cu radia a doua de la Pp mai lata si mai lunga, iar pe partea externa a radiilor 2-8 cu tuberculi, ascutiti, dispusi transversal. În timpul reproducerii are pe pedunculul codal, dorsal si ventral, câte o creasta adipoasa. Corpul, în general, galbui. Spatele si laturile galben-verzui, cu numeroase pete negre, neregulate; abdomenul alb-galbui, cu o dunga rosie între Pp si Vv. D si C cu puncte cafenii asezate transversal în dungi. Pp, Vv si A galben verzui.
Traieste în râurile repezi si pâraiele de munte, pe fund pietros, de unde se azvârle la suprafata pentru a îngiti aer. Se hraneste cu viermi, insecte si icrele altor pesti. Se reproduce în aprilie mai, femelele lipind icrele de pietre, la apa mica. Raspândit în Prut, Siret, Bistrita cu afluentii sai, în Trotus, Arges, Sinaia, Olt, Tismana, Cerna, Timis, Crisu Negru. Uneori se pescuiesc exemplare roz.
3.3KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Caracuda
Denumire stiintifica: (Carassius carassius) Familia: Ciprinide. Denumire populara: caras, crap de balta, carasita, gurgusel, lunita, rusinoasa.
Caracteristici principale: Lungime: 15-20 cm (exceptiona 35 - 40 cm), Greutate: 80 - 100g (exceptional, aparand hibride caracuda-platica, caracuda-crap, au ajuns pana la o greutate de peste 1,5 kg).
Aspect: Trup inalt, cocosat, comprimat lateral. Capul este scurt,bot carn, solzi mari si grosi, bine fixati; dorsala este lunga, coada este usor lobata. Pe spate este cenusie sau negricioasa, pe coaste galbene-aramie-verde, iar pe burta galbena-portocalie.
Mod de viata: Traieste in apele statatoare, cu exceptia celor de munte, nu prea adanci, cu albia namoloasa. Se hraneste cu: larve, rame, mamaliga, etc. Se pescuieste din primavara pana in toamna, la fundul apei sau foarte aproape. Se poate folosi undita cu pluta sensibila, carlig mic nr. 15-18 si fir subtire de 0,150-0,18 mm.
Valoare gastronomica: Carne buna, dar cu multe oase. Dimensiunea minima legala: 17 cm.
4.7KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Beldita
Denumire: beldita (Alburnoides bipunctatus) Familia: Ciprinide. Denumire populara: latite, obleti de rau coconari. Raspandire pe glob: In toate apele dulci ale Europei exceptand Spania, Italia si Anglia
Raspandire in Romania: In raurile mari in portiunile superioare si lacurile de deal si ses, populand mai ales apele de munte, ea coboara si la ses, in zona mrenei si a crapului.
Caracteristici principale: Lungime: 9 - 10 cm (exceptional 15 cm) Greutate: 10 - 12 g.
Aspect: Corpul este mai lat decat al obletelui. Solzii sunt argintii, mai intunecati pe spate. Pe marginea liniei laterale se insotesc doua dungi intunecate, imbinate prin liniute duble. Aripioarele ventrale si pectorale sunt caramizii.
Mod de viata: Traieste in bancuri din zona pastravului pana in zona crapului. Este foarte curios si in general flamand. Este extrem de vioaie si deloc sperioasa. Se hraneste cu: larve, insecte mici, rame, etc.
Pescuitul sportiv: Se pescuieste la pluta, in general aceasta fiind fina, fir subtire si carlige foarte mici nr. 18 - 20. Trebuie intepata rapid.
Valoare gastronomica: Gust foarte bun in general prajit sau saramura.
Asemanatoare obletelui, beldita are doua caracteristici care o disting de acesta: - corpul mai latit; - linia laterala caracteristica, care este dubla, bine conturata si formata din doua siruri de puncte inchise la culoare.
Se regaseste in ape curate, limpezi, cu sol prietenos. Este iubitoare de apa rece, putind fi intilnita in zone ce urca spre arealul pastravilor, inotind impotriva apei.
Nu exista restrictii privind dimensiunea capturii.
3.9KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Batca
Denumire: batca(Blicca bjorkna bjorkna) Familia: Ciprinide. Denumire populara: corbanca, corpanca, frunza plopului. Raspandire pe glob: In toate apele Europei. Raspandire in Romania: In Dunare si baltile acesteia, lacuri si rauri de ses, pe tot cuprinsul tarii.
Caracteristici principale: Lungime: 20 -25 cm (exceptional 35 cm) Greutate: 60 - 100 g (exceptional 1 kg).
Aspect: Seamana foarte bine cu platica cu care adesea este confundata diferenta consta in faptul ca are solzii mai mari, inotatoarea anala mai scurta, iar baza cozii colorata in rosu, la platica aceasta fiind cenusiu-albastruie.
Mod de viata: Traieste pe langa maluri si pe funduri maloase. Se hraneste cu: Carne alba si gustoasa. Se poate gati in diferite feluri.
Valoare gastronomica: Carnea este alba si gustoasa. Poate fi pregatita in diferite feluri.
Atentie!!! Ca si platica are oase multe si fine.
Dimensiunea minima legala: 15 cm.
4.2KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Babusca
Denumire stiintifica: Rutilus Rutilus Carpathorossicus Denumire comuna: Babusca, Ocheana, Taranca, Balos Raspandire: babusca, sora buna cu rosioara, este un peste larg raspandit in bazinul dunarean aflandu-se la noi in toate baltile si helesteiele.
Descriere: lungimea ei ajunge, de regula 20-25 cm, foarte rar 35 cm, iar ca greutate 80 - 200 g si respectiv 500 g. Se deosebeste de rosioara prin lipsa carenei si, mai ales, datorita inotatoarei dorsale aproape in acelasi plan cu inotatoarele ventrale.
Comportament: In apele in care traieste, babusca prefera fundurile mai nisipoase, si ierneaza masata in carduri in gropile mai adanci.
Gastronomie: Babusca are o carne calitativ scazuta.
Se folosesc cam aceleasi momeli ca si pentru crap, dar in special viermisori.
Dimensiunea legala de pescuit este de 12 cm.
4.3KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|
blackwind
Administrator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
|
|
Amurul alb
Denumire: amurul alb (Ctenopharyngodon idella) Familia: Ciprinide. Denumire populara: amur, cteno, cosas. Raspandire pe glob: Orignar din China, a fost aclimatizat in cateva tari din Europa. Raspandire in Romania: In toate regiunile de ses.
Caracteristici principale: Lungime: 50 - 60 cm (exceptional 130 - 140 cm) Greutate: 4 - 7 kg (poate ajunge peste 30 kg).
Aspect: Este inrudit cu rosioara, clenul si crapul, din a caror trasaturi are din abundenta. Corpul este alungit ca cel al crapului de dunare, de care se deosebeste prin inotatoarea dorsala scurta, abdomenul lipsit de carna si gura semiventrala. Corpul amurului este gri-inchis, sau verzui, cu reflexe arginii pe laturi si cu abdomenul deschis.
Mod de viata: Este un peste sperios, foarte circumspect, se hraneste mai mult dupa lasarea serii, cand linistea este deplina. Se hraneste cu: plante acvatice, fan, rame, larve, insecte si chiar pesti.
Pescuitul sportiv: Se pescuieste la fel ca si crapul romanesc. Este un luptator, dand de furca pescarului la scoaterea din apa.
Valoare gastronomica: Are o carne gustoasa. Dimensiunea minima legala: 35 cm.
4.7KB
_______________________________________
|
|
pus acum 17 ani |
|