WWW.PESCUIT.TK
BINE ATI VENIT PE FORUMUL PESCUIT.TK VA RUGAM SA VA INREGISTATI PENTRU A AVEA ACCES LA TOATE CATEGORIILE FORUMULUI.ESTE GRATIS , NU NECESITA VALIDARE SI DUREAZA DOAR CATEVA SECUNDE...
Lista Forumurilor Pe Tematici
WWW.PESCUIT.TK | Reguli | Inregistrare | Login

POZE WWW.PESCUIT.TK

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil runnyroxy
Femeie
25 ani
Suceava
cauta Barbat
26 - 57 ani
WWW.PESCUIT.TK / PESCUIT LA CRAP / pescuit de crap la suprafata apei  
Autor
Mesaj Pagini: 1
blackwind
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 262
Una dintre metodele cele mai de succes de pescuit la crap, dar si cea mai putin folosita, este pescuitul la suprafata apei. Necesita putin echipament, timp redus si este de departe cel mai spectaculos mod de a prinde crap. Presupune camuflaj si maiestrie de vreme ce crapul si-a castigat renumele de peste destept.

Cauta locurile pe care alti pescari le evita din cauza vegetatiei abundente, a copacilor cazuti in apa sau a altor obstacole din apa. Din moment ce pescuiesti la suprafata, aceste lucruri nu creeaza aceleasi probleme ca in cazul pescuitului obisnuit, la fund si sunt exact locurile unde crapul se simte cel mai bine. Arunca cateva pelete plutitoare in unul sau mai multe astfel de locuri si aseaza-te linistit intr-un loc ce-ti permite sa fii cu ochii pe ele. De obicei nu dureaza mult pana ce crapul incepe sa-si arate interesul, dar nu te grabi sa lansezi. Lasa-l mai intai sa manance cateva pelete, apoi, daca nu par foarte increzatori, mai nadeste putin. Imediat ce nada a fost consumata si crapul incepe sa caute, poti lansa usor momeala. Nu lansa direct deasupra lor, ci undeva in apropiere.

Daca ai facut totul corect, nervii iti vor fi testati la maxim. Momentul cel mai incitant este acela in care silueta slab conturata a crapului se indreapta spre momeala. Daca vezi momeala, trebuie sa intepi imediat ce crapul inchide gura. Daca momeala nu este vizibila, trebuie sa astepti miscarea firului si atunci... inteapa!

In anii 50, cand in Anglia a inceput pescuitul la suprafata, painea a fost cea mai populara momeala, fie ca era sub forma de miez sau de coaja. Inca mai sunt multe locuri unde painea functioneaza, cu toate ca putini pescari o mai folosesc. Azi exista o mare varietate de momeli plutitoare (ce pot fi folosite) incepand de la cerealele folosite la micul dejun pana la hrana animala precum peletele pentru pastravi si biscuitii pentru caini sau pisici. Arunca o privire pe rafturile celui mai apropiat “pet shop”. Sunt zeci de feluri de biscuiti de diferite marimi, culori si arome. Majoritatea, daca nu chiar toate, vor “prinde” crap si doar experimentand le vei gasi pe cele mai bune pentru fiecare balta in parte.

Biscuitii se pot folosi in doua feluri: uscati sau inmuiati. Biscuitii uscati fara gauri vor fi perforati si legati de carlig. Se pot folosi pe carlig oricat de multi doriti. Altfel, ei pot fi inmuiati si intepati direct pe carlig. Inmuierea este cea mai simpla metoda de a le da diferite arome sau culori, facandu-i sa se deosebeasca de cei obisnuiti.

Intr-un recipient, la 200 ml apa se aduga 10-15 ml de aroma si colorantul dorit. Se pune intr-o punga de nailon 1 kg de biscuiti peste care se toarna amestecul de mai sus. Umpleti punga cu aer si agitati-o cateva minute pana cand lichidul se distribuie uniform. Lasati amestecul cel putin o ora pana cand veti obtine o momeala cu o textura elastica.

Zilele calde de vara sunt perfecte pentru pescuitul la suprafata. Deseori, vara se vede cum crapii se lasa usor purtati de curent in straturile superioare ale apei, in caldura soarelui. Daca se plimba, incearca sa le observi traseul. Se pare ca au un traseu pe care “patruleaza” de obicei, caz in care momeala pusa pe acest traseu are mult mai multe sanse de reusita decat cea aruncata inspre ei.

Daca stationeaza, incearca sa te folosesti de curent sau de vantul care ar putea duce momeala in vecinatatea lor. Acest lucru ii face, de departe, mai putin suspiciosi. Nu te descuraja daca sunt valurele si crapii nu se vad. Acestea pot fi cele mai bune conditii! Nadeste si lasa nada sa fie purtata in larg, spre malul opus. Deseori pestii incep sa se indeparteze, dar apoi urmaresc nada pana aproape de mal, loc unde putem avea clipe de neuitat. De-a lungul lunilor calduroase de vara pescuitul nocturn poate deveni foarte productiv.

Daca sunt pasari de apa nu pescuiti in zone pe care nu le puteti supraveghea. Nu riscati sa agatati vreo rata sau alta pasare in primele ore ale diminetii. Nu va fi distractiv pentru nici unul dintre voi!

Cam asta a fost! Sper ca am dat noi idei pescarilor de crap si ca cei care vor verifica cele mai sus scrise vor avea clipe de neuitat.


_______________________________________


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la